martine

opgericht in 2021

Martine

Wat is de Martine, De boot Martine is een model van de Glen L zip. wij gaan die nu na maken met de bouwtekeningen die wij gekocht hebben

lees meer hier onder…

Restoration

beginnen bij het begin.

 

Wij zijn begonnen aan dit project omdat wij als team alle 3 een speedboot wilde maken. Het was even kijken wat we precies zouden kiezen voor deze opdracht, helaas konden wij niet maken wat we wilde, maar daardoor hebben we een goed project kunnen kiezen wat het mogelijk maakt om onze opleiding af te ronden. Wij zijn gegaan voor de Glen-L Zip. De rede voor de boot is omdat het een mooie kleine speedboot is waar we met meerdere in kunnen zitten.

Restoration

de naam, martine

De naam Martine is gekomen van Don. Hij wilde graag de naam laten lijken op die van zijn vader, Martinus. De reden hiervoor komt doordat Martinus een deel betaalt aan de boot. Wij zochten ook een goede naam wat cheque en buitenlands klonk. Nou die combinatie was er al snel. De naam Martine was ook nog op 2 andere manieren geschreven door een streep op de E en daarna een op de N te doen. Maar we merkte dat site-namen en het typen op de computer veel moeilijker was dus hebben wij dat weg gelaten.

Restoration

Glen-L

Glen-L is een bedrijf dat bouwtekeningen en onderdelen verkopen voor amateurbouwers. Het bedrijf zelf heeft  veel mogelijkheden om aan te beginnen. Wij hebben gekozen voor een buitenboord model, de Zip. Vele andere leerlingen op het HMC hebben al bouwtekeningen gekocht van hun, het bedrijf zelf staat in Washington DC. Het is dus daarom moeilijker om bouwtekeningen te krijgen als je ver weg woont. Het zijn is een heel vriendelijk bedrijf dat kan helpen zodat jij je boot thuis kan maken.

Restoration

de bouw

De Martine zal worden opgebouwd om de spanten die op het bouwbed vast zitten, voor meer constructie informatie. Ga naar: boot Martine -> opbouw. De uitstraling is een luxe style die we bereiken door mahonie en een mooie verf te gebruiken, natuurlijk komt er een glimmende laag op. De lakverf zal uit een zacht stralende blauw bestaan, die keuze is gebaseerd op een Cadillac die Don met zijn vader Mart aan het restaureren. de bekleding is en sierwerk lijkt ook heel erg op die van de Cadillac zodat het als 1 plaatje zal staan.