kosten

Kosten

begroting voor periode 3 van jaar 3

Boot Martine

 • Dek
 • Romp
 • Motor  
 • Raam
 • Epoxy
 • Verf
 • spanten
 • chroom
 • accu
 • Tank

Bouw Bed

 • Vuren Balken
 • Zwenk Wielen
 • verstelbare Poten
Boot Martine

Dek

Kosten

Wij gebruiken Mahonie Sapeli Hout voor het dek omdat het een mooi uitstraling geeft en het ook machinaal als met handgereedschap goed te bewerken is. De  kosten van ons dek is rond de 1500 euro.

Romp

Kosten

De romp van ons boot bestaat uit okume plaatmateriaal van 4mm dik. voor het bekleden van het romp hebben we ongeveer 2 platen nodig. We willen het romp minimaal 3 keer lamineren. dat betekent dat we ongeveer 6 platen nodig zullen hebben. we willen het buiten laag bekleden met mahonie fineer voor een mooi uitstraling. De kosten van ons romp is grof gezegd rond de 1000 Euro.

Motor

Kosten

We hebben voor ons boot een buitenboord motor gekozen zodat we meer ruimte hebben. Ons motor is een classic vintage buitenboord  motor die een minimale snelheid van 40 km moet behalen. De prijs van het motor kost tussen 1000-2000 euro.

Raam

Kosten

Wij wilden graag een windscherm hebben bij het boot zodat we veilig kunnen varen zonder dat we al te veel last hebben van het tegen komend wind. 

Voor ons boot wilden we een classic windscherm hebben met chromen houders aan de zijkant voor een mooie uitstraling. De prijs voor een classic glazen windscherm is ongeveer 200 Euro .

Epoxy - Glasweefsel

Kosten

Om ons boot stevig en waterdicht te kunnen maken hebben we epoxy en glasweefsel nodig. Voor 80 gram glasweefsel voor 10m2 is het de prijs 50 euro. Voor 75 kilo aan epoxy kost het ongeveer 875 euro. De totale kosten zal rond de 1000 euro zijn.

Verf

Kosten

Voor ons boot gaan we  licht blauwe verf gebruiken om de Cadillac uitstraling te krijgen. kosten van verf zal rond de 3000 Euro.

Spanten

Kosten

Een belangrijk onderdeel van de boot zijn de spanten. De spanten geeft de vorm van je boot. De spanten halen wij uit okoume garantie plaat. Een plaat kost rond de  85 euro. Wij schatten dat we  voor de spanten 2 platen nodig zullen hebben. Het totale bedrag zal 170 euro zijn.

Chroom

Kosten

Voor ons boot willen we ook chroom gebruiken om het boot op te sieren en het een luxe uitstraling te geven. Het past ook bij het Cadillac plaatje. De uitgave voor het chroom zal ongeveer 500 euro zijn

Accu

Kosten

accu is belangrijk voor alle elektronische aansluitingen en de motor. De prijs voor een accu 12v is ongeveer 80 Euro.

tank

Kosten

Tank is belangrijk voor het boot. 

hieronder zie je de maten van de tank die we willen gebruiken voor ons boot.

lengte: 620mm

hoogte: 360mm

breedte: 380mm

de prijs hiervoor is ongeveer 100 Euro.

Bouw bed

Vuren Balken

Kosten

Om ons boot te kunnen bouwen hebben we een bouw bed nodig. Ons bouw bed bestaat uit vuren balken. we hebben hiervoor gekozen omdat licht en stevig is. het is ook makkelijk te verwerken en het is goedkoop. De kosten van de vuren balken voor het  bouw bed zal ongeveer 150 Euro zijn.

Zwenk Wielen

Kosten

Voor ons bouw bed gebruiken we zwenk wielen zodat als het nodig is het bouw bed makkelijk te verplaatsen is. de kosten van zwenk wielen met een draag vermogen van 50kg plus kost ongeveer 5 euro per wiel. wij willen 6 wielen gebruiken voor het bouw bed. De kosten zal rond de 30 euro in totaal zijn.

Verstelbare Poten

Kosten

We willen ons bouw bed ook kunnen verstellen als dat moet hiervoor willen we verstelbare poten gebruiken. Voor ons bouw bed wil we 4 verstelbare poten gebruiken. De kosten hiervoor is ongeveer 60 euro.

prijs bouw bed totaal: € 150

totale kosten van onze boot Martine: € 9450