richtlijn/schetsen

Detail schetsen

Van Don, Sebastian en Luc

indeling boot

hier zie je de indeling van onze boot hoe wij het willen, we hadden eerst een andere indeling maar toen kwamen we op dat en we vonden het er mooier uitzien en wij denken dat je beter gebruik maakt van de ruimte. Ook vinden we het leuk dat niet een standaard indeling is van de boot.

schets don motor

Restoration

buiten boord motor

wij willen een buiten boord motor omdat het makkelijker en handiger te instaleren is. Wij willen een buitenboord motor die ouder is want wij vinden dat mooi bij de style van de boot passen. natuurlijk met die wel opgeknapt worden maar gelukkig wilt de vader van Don daar mee helpen. 

voor de bezine tank

Hierboven zie je een detail schets van een rvs-tank dop die wij willen. Wij vinden het mooi als het rvs is want dat past goed bij de boot

Hierboven zie je een detail schets van een opstap plaatje die we willen. Het plaatje is zodat het dek niet wordt beschadigd en het is ook voor extra grip.

van de bank

Hierboven zie je een detail schets van de leren bekleding die wij willen voor het interieur van onze boot. De bekleding wordt blauw met zwart en dan met diamantvorm als naden. Wij zitten te kijken of het nep leer sky wat is allen wij moeten nog kijken of het tegen water kan. het grootste voordeel is dat het eigenlijk gewoon goed koper is, ook moeten we kijken of dat zwarte leer niet te warm wordt in de zon omdat we natuurlijk een open boot hebben.

detail schets

het windscherm dat wij willen

dit is het windscherm dat wij willen omdat het mooi en elegant is en het ook wel echt nodig is om het te hebben. 

detail schets

gashendel

wij willen voor in bij ons boot een chromen gashendel hebben dat past bij het chromen stuur en het interieur.

detail schets

stuur kabels

wij willen een systeem gebruiken met kabels om te sturen. de kabels zitten gemonteerd aan de buitenboord motor met het plaatje wat aan de bovenkant staat van de afbeelding. dan lopen de kabels aan de zijkant onder het dek naar het stuur systeem. de kabels worden begeleid met katrollen die aan de zijkant vast zitten.

detail schets

stuur systeem

Don had ergens een bepaald stuur systeem gezien en dat zag er handig uit. het stuur zit aan een lange cilinder vast die door het dashboard gaat en aan de andere kant zit er een tand wiel aan vast. daar onder zit een plaatje met allemaal tanden er op zodat het tandwiel er over heen kan gaan. aan elke kant van het plaatje zit een kabel vast die of voor rechts is of voor links. wanneer je het stuur draait gaat het tandwiel draaien over het plaatje waar door het paatje een kant op wordt getrokken en gaat 1 van de kabels strak staan en trek die aan een ping van de motor waar door je rechts of links gaat.

detail schets

stuur ideeën

wij wisten nog niet precies wel stuur wij willen dus we hadden drie sturen getekend waar wij uit willen kiezen. het ene stuur een een oud klassiek stuur maar de ander is een modern stuur, we hebben ook een stuur die er een beetje tussen zit. wij weten nog niet precies welke maar we gaan het kiezen wanneer de boot wat meer af is.

detail schets

dashboard

jij ziet hier naast een afbeelding van een ontwerp hoe wij het dashboard willen, jij ziet hier een stuur maar dat stuur is nog onduidelijk welke wij willen. we willen een dashboard waar de snelheid meter is ingebouwd en waar een mooie streep door het midden loopt.

detail schets

opslag klep

in ons boot willen we ook een kleine opslag ruimte hebben om ins spullen op te bergen.